1. A részvétel feltételei

A játékos erőpróbán bárki részt vehet, aki érvényes, azonosítható, kitöltött nevezési lappal rendelkezik, és betartja a játékszabályokat.

2. Nevezés

A játékba a játék ideje alatt a kijelölt pecsételő helyeken lehet benevezni (ld. 6. pont), egyénileg, családosan (legalább 1 felnőtt és 1 gyermek), vagy 14-18 év között kedvezményesen A 14 év alattiak önállóan nem nevezhetnek, csak szülővel, vagy felnőtt kísérővel családos formában. Nevezési lap – mely étkezési lehetőséget tartalmaz – kapható a játékot megelőző napokban Csesznek község Polgármesteri Hivatalában, valamint a játék ideje alatt a nevezésre kijelölt pecsételő helyeken (ld. 6. pont). Online kedvezményes előnevezés és az aktuális nevezési díj megtalálható ITT.

3. A részvétel módja

A távot gyalogosan, vagy bármilyen nem motorizált eszközzel, pl. kerékpárral, lóháton, kutyát sétáltatva, stb. kell megtenni, tetszőleges – a hosszúbiciklis távnál ajánlott – irányban, tetszőleges felosztásban.

4. Az időkeret

A távot a megadott napon 7:00 és 18:00 óra között kell teljesíteni. A pecsételőhelyek 7:00-től 18:00 óráig tartanak nyitva.

5. Helyszín

A játék helyszíne és a játék útvonalai a Csesznek község körüli jelzett turistautakon illetve a község belterületén zajlik. A távot öt kör-útvonalon lehet teljesíteni. A 15 km-es, ún. “családos” kör elsősorban gyalogosoknak ajánlott. A “sportos” 23 km-es gyalogos kör lóval és kerékpárral is járható, a sziklás ösvény szakaszokat kivéve. A “sportos” 27 km-es kört kerékpárosoknak ajánljuk. A 40 km-es “hosszúgyalog” táv jelzett turistaúton halad, ezt gyakorlott túrázóknak ajánljuk. A 70 km-es “hosszúbicikli” távot csak gyakorlott kerékpárosolnak ajánljuk.

6. A pecsétgyűjtés

A fenti útvonalon, a meghatározott pecsételő helyeken, a nevezési lapon található térképre és ellenőrzőszelvényre meg kell szerezni az összes (11 db) pecsétből legalább 6 db-ot, az alábbiak szerint:
1. Csesznek, Falumúzeum 1 db minden körnek kötelező (nevezési hely)
2. Csesznek, Kőmosó-szurdok (erdei) 1 db választható
3. Csesznek, Falusi tekepálya 1 db választható
4. Csesznek, Kisbükk Major 1 db választható
5. Károlyháza (erdei) 1 db választható
6. Hubertus Fogadó Gézaháza 1 db választható
7. Porva-Csesznek vasútállomás 1 db választható
8. Szépalmapuszta, Hotel Szépalma 1 db választható
9. Bakonybél, Bakonyi Erdők Háza 1 db választható (nevezési hely,
csak a hosszúbicikli körnek)
10. Kőris-hegy(erdei) 1 db választható
11. Vinye, vinye.hu büfé 1 db választható (nevezési hely)

7. Sorsolás

A sorsoláson az vehet részt, aki a jelen nevezési lapon – a 6. pontban meghatározott számú pecsétet tartalmazó – ellenőrző szelvényét a sorsolás helyszínén (Csesznek, Falumúzeum) vagy a hozzá legközelebb eső pecsételő helyen, 18 óráig leadja. Aki megszerzi a lehetséges összes (11 db) pecsétet, külön sorsoláson is részt vesz. Aki a leadott nevezési lap mellé egy aznapi, Győr-Veszprém vasútvonalra szóló jegyet is mellékel, különdíjat nyerhet.

8. Felelősség

A játékban mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve a játékban résztvevők erkölcsi és anyagi felelősséggel tartoznak az általuk esetlegesen okozott károkért.

9. Tilos

A rendezvény egész területén tilos szemetelni, az erdő- és mezőgazdasági területeken kárt okozni, bármilyen élő állatot szabadon engedni. Állattal való részvétel esetén póráz, kötőfék illetve az állat ellenőrizetlen mozgását megakadályozó más eszköz folyamatos használata kötelező. Kutyák esetében a gyorsan felhelyezhető szájkosár megléte ajánlott.

10. Ajánlás

A gyalogos, biciklis résztvevők vegyék figyelembe, hogy aki állatot vezet, annak mindig nehezebb dolga van, ezért találkozáskor nyugodt viselkedéssel, egyértelmű testbeszéddel segítsék elő a balesetmentes továbbhaladást.